Warnke Glas- und Gebäudeservice

Vraag & Antwoord

 

1. Waarom zou ik mijn dak laten reinigen en coaten?
De meeste pannendaken zien er na een aantal jaren niet mooi meer uit. Ze zijn gedeeltelijk aangetast door algen en mosaangroei (poreus) of ze zijn verkleurd en vlekkerig. Een andere reden kan zijn, dat u het zat bent om steeds maar weer de mospollen en het gruis van de dakpannen op te ruimen uit de goot of van de straat.

2. Hoe komen die mossen op mijn dak?
Verschillende factoren zijn hiervan de oorzaak. Met de wind die over uw dak waait wordt er stof meegevoerd dat gedeeltelijk op het dak blijft liggen, vooral tussen de dakpannen. In combinatie van vocht met weinig zonlicht vormt dit een ideale voedingsbodem voor mossen en algen. Meestal groeit er meer mos op de dakvlakken waar de zon het minst schijnt. Deze vlakken blijven langer vochtig en bereiken niet de vereiste temperaturen om moskiemen te kunnen vernietigen. De meeste mossen sterven namelijk af bij temperaturen boven de 70 °C.

3. Wordt mijn erf ook vuil na het reinigen van het dak?
Het is onvermijdelijk dat het erf vuil wordt tijdens de reinigingswerken, al het mos en vuil moet immers van uw dak af! Wij dragen er zorg voor dat nadien het erf rondom uw woning weer netjes wordt achtergelaten. Ook nemen wij voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat uw regenwater afvoer verstopt raakt en maken wij nadien de goten weer schoon.

4. Bestaat er kans op lekkage tijdens het reinigen?
De kans dat er tijdens het reinigen water naar binnen kan komen is klein, omdat wij altijd voordat we met de werkzaamheden starten, het dak inspecteren. Het valt echter nooit helemaal uit te sluiten.

5. Kunnen er ook dakpannen beschadigd raken tijdens het reinigen?
Het is niet uitgesloten dat er dakpannen kapot kunnen gaan tijdens het reinigen. Deze worden dan door ons verwijderd en vervangen. Wanneer we tijdens de werkzaamheden op reeds beschadigde pannen stuiten zullen we ook deze voor u gratis vervangen, tot een vooraf met u afgesproken aantal pannen. Wanneer blijkt bij de dakinspectie dat de dakpannen te poreus zijn om te reinigen zult u een vakkundig advies krijgen wat te doen.

6. Gebruikt Dakdesign ook een apart ontmossingsmiddel?
Na het grondig reinigen zal er, wanneer nodig blijkt, het dak voorbehandeld worden met een algen en mosverwijdermiddel zodat alle sporen van algen en mos vernietigd zijn.

7. Wat voor soort coating gebruikt Dakdesign?
Dakdesign maakt gebruik van een elastische acrylaatcoating speciaal voor dakpannen. Deze coating geeft een duurzame beschermlaag op keramische en betonnen dakpannen. De eigenschappen van deze coating zijn:
>> Zijdeglans
>> Hoge weerstand tegen weer- en milieubelasting
>> Elastisch, ook bij lage temperatuur
>> Waterdampdoorlatend
>> Waterwerend

8. Hoe wordt de coating aangebracht?
De coating wordt aangebracht met een airless spuitinstallatie. Dit toestel blijft op de grond staan en wordt rechtstreeks aangesloten op de emmer met verf. De coating wordt vervolgens op het dak met een verfspuitpistool aangebracht. Dit gebeurd zonder lucht. Hierdoor is de verneveling plaatselijk en zal de verfnevel zich niet makkelijk naar plekken verplaatsen waar geen coating gewenst is.

9. Kan Dakdesign met alle weersomstandigheden daken coaten?
Het reinigen van de pannen kan in principe het gehele jaar gedaan worden, mits het niet te hard waait. Het coaten van de pannen vraagt toch om goede weersomstandigheden. Hierbij moet u denken aan temperaturen van minimaal 8 °C en maximaal 25 °C voor materiaal, omgeving en ondergrond. De luchtvochtigheid mag niet meer bedragen dan 80%. Ook kan er niet gecoat worden als het regent of bij kans op nachtvorst.

10. Wat kost het om mijn dak te laten reinigen en te laten coaten door Dakdesign?
De prijs voor het reinigen en coaten hangt af van meerdere factoren. Wat voor soort pannen heeft u? Moet er een primer gebruikt worden? Hoe verontreinigd is uw dak? Is het een dak wat relatief makkelijk te belopen is? Moet er veel afgeplakt worden? Wat is de staat van uw dakpannen?

Offertes zijn kosteloos en vrijblijvend, u kunt een afspraak maken per telefoon of via info@gevelpro.com

 

 

Copyright © 2010 Gevelpro.nl alle rechten voorbehoude