Warnke Glas- und Gebäudeservice

Er zijn volgende manieren om uw gevel te reinigen:

Stralen – IBIX®-systeem

Het IBIX®-systeem is een straalsysteem dat lucht, water en een op de ondergrond afgestemd straalmedium combineert. Doordat de dosering van alle drie de componenten door elektronische regelsystemen zeer nauwkeurig kan worden ingesteld, is het mogelijk om vrijwel elke ondergrond te reinigen.

De keuze van het straalmiddel wordt bepaald door de ondergrond en kan variëren van bijvoorbeeld glasparels voor zachte natuursteensoorten zoals zandsteen, tot Olivinezand voor wat hardere baksteen. Door een lage waterdosering is het mogelijk om stofvorming te voorkomen, terwijl de lozing van afvalwater tot een minimum beperkt wordt. Tegelijkertijd zorgt de micronevel van fijne waterdruppeltjes ervoor dat het straalmedium veel kleinere inslagkratertjes vormt dan bij minder geavanceerde straalsystemen, zodat beschadigingen aan het oppervlak worden voorkomen. Het afkomende materiaal wordt door onze medewerkers opgevangen en afgevoerd, waarna het door een erkend afvalverwerkingsbedrijf verwerkt wordt. De milieubelasting van het IBIX®-systeem is aanzienlijk minder terwijl een uitstekend resultaat wordt bereikt.

_______________________________________________________________________

Reinigen met heet water – Steamwash-systeem

Soms is het niet mogelijk of niet nodig om te reinigen met het IBIX®-systeem. Dit kan prijstechnische redenen hebben, maar ook het type vervuiling heeft invloed op het toe te passen systeem.
Een goed alternatief wordt dan geboden door het STEAMWASH-systeem. Bij dit systeem wordt gereinigd met zuiver leidingwater onder aangepaste druk en temperatuur. De druk is regelbaar tot 200 BAR met een waterverbruik tot 24 liter per minuut en de temperatuur is instelbaar tot 105º C.

Door toepassing van de juiste druk en temperatuur kunnen met dit systeem vrijwel alle ondergronden gereinigd worden. De patinalaag wordt niet verwijderd, deze techniek heeft als voordeel dat het authentiek uiterlijk van het oppervlakte behouden kan blijven. Vooral voor het verwijderen van mos- en algengroei en lichte atmosferische verontreinigingen is dit een uitstekend systeem.

_______________________________________________________________________

Reinigen onder hoge druk met water of Technisch Reinigen

Om oppervlakkig vuil te verwijderen en zo de gevel op te frissen of als voorbereiding van schilderwerken of voor het aanbrengen van nieuwe voegen kunnen gevels onder druk gereinigd worden. Stof, mos en algen moeten worden verwijderd en de poriën van het gevelmateriaal moeten geopend worden om een goede hechting te verkrijgen.

Hiervoor past GEVELPRO het technisch reinigen toe. Dit betekent dat de gevel grondig afgespoten wordt met zuiver leidingwater onder een druk die traploos instelbaar is tot 350 BAR.

Hierdoor worden alle losse deeltjes, mos en algen verwijderd en gaan de poriën van de ondergrond open, zodat er technisch verantwoord gevoegd of gehydrofobeerd of geschilderd kan worden.

_______________________________________________________________________

Chemisch reinigen

De tijd van fluorwaterstofzuur, zoutzuur en meer van dit soort agressieve reinigingsmiddelen is gelukkig voorbij, maar het reinigen met chemische ondersteuning blijft door ontwikkeling van nieuwe en milieuvriendelijke producten mogelijk.

Zo kunnen reinigingsmiddelen worden toegevoegd aan het water bij het STEAMWASH-Systeem of kan de gevel behandeld worden met een reinigingspasta of vloeistof, waarna technisch gereinigd wordt.

GEVELPRO heeft de kennis en ervaring om het juiste type reinigingsmiddel te kiezen en wordt hierbij ondersteund door een aantal gerenommeerde producenten op dit gebied.

Copyright © 2010 Gevelpro.nl alle rechten voorbehoude